Proč jsme měli chuť spáchat sebevraždu a jak vzniklo jméno Spoteee?

Když jsme s klukama přemýšleli několik hodin nad tím, jak se bude ta naše „novinka pro běhací pásy“ jmenovat, tak jsme ten večer měli chuť spáchat všichni sebevraždu. 🙂

Do dneška si pamatuju, jak jsme u brainstormingu říkali nahlas různé anglické názvy na potenciální brand a vždycky jsme zajásali a poté David, který hledal dostupnost domén na mobilu (v té době jsme neměli internet u Michala na bytě, kde se potkáváme) oznámil, že „obsazeno“ a v té době jsme opravdu nesnášeli všechny spekulanty s doménovými jmény.  Ti z vás, kteří obchodují na internetu a nebo mají jakékoli projekty a nemohli sehnat vhodnou doménu, tak nám určitě moc dobře rozumíte. Pamatuji si, jak jsem řekl: „To snad není možný“. Podíval jsem se na květinu a řekl: „Snad i CrazyFlower.com bude obsazená“. David to zkusil a opravdu byla.

Pak Honza s Davidem jeli na vodu do Českého Krumlova a David dostal na cestě ve vlaku nápad na brand Spoteee.com (Spotee se 2 „e“ byla totiž také obsazená). Původně to bylo spojení dvou anglických slov sport a transmitter (přenašeč sportovního zážitku) a familiérní koncovka „eee“.

Spoteee.com se všem hned od začátku moc líbila, byla to perfektní volba, nebýt tohoto Davidova skvělýho nápadu, tak dneska není spoteee, ale „takový ty videa u běhacích pásů“. Dnes se v posilovnách říká Spoteee Spotík, Spoťák, Spotíčko apod. Tímto ještě jednou děkujeme Dejvovi za skvělej brand.

PS: Co vy? Líbí se Vám název Spoteee nebo byste službu pojmenovali nějak jinak? Viz níže: někdy o nás média píšou jako o Spotee nebo o Sporteee. 🙂

Sporteee, spotee, spoteee


One thought on “Proč jsme měli chuť spáchat sebevraždu a jak vzniklo jméno Spoteee?

  1. Roman Sterly Reply

    Pěkný článek a vybraný název se mi líbí. Myslím, že se povedl. Já taky vždy hodně řešil název, někdy i týdny (tady např. SportCentral http://www.startuphelp.cz/sportcentral/jak-vzniklo-jmeno-sportcentral/ ). Dokonce jsem koupil i doménu .cz a 2 roky se snažil o koupi .com (nakonec se povedlo).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nikdo nemá rád spam. Proto pro vás máme malé ověření. *