5 důvodů proč byste měli vzít cvičit i vaši polovičku

Když se mnozí z nás vydají cvičit nebo běhat, naši partneři nebo partnerky zatím zůstanou doma. No nemusí to tak být. Máme stále více důkazů o tom, že cvičení s vaším partnerem resp. partnerkou může přinést do vašeho vztahu hned několik benefitů. Jakých? 

1) Vyšší spokojenost
Studie z Journal of Personality and Social Psychology dokazuje, že páry se po společném cvičení cítí spokojenější s kvalitou celého vztahu i se svým partnerem. Podle studie za to víc než psychologické potěšení může fyzická přitažlivost.

2) Efektivnější cvičení
Jenom to, že se při cvičení ve vaší blízkosti nachází partner, způsobí zvýšený výdej energie. Vy si to sice neuvědomujete, ale blízkost vaší polovičky ovlivní také vaši rychlost cvičení. Jednoduše řečeno se méně flákáte. Vždyť  nechcete vypadat před svým partnerem nemožně, ne? Pozor si ale dejte na situaci, kdy s cvičením jenom začínáte. Strach z toho, že se před svou polovičkou ztrapníte, může negativně ovlivnit vaše dovednosti dokončit vyzývavé úlohy.

3) Rychlejší zamilování se
Chcete působit v očích svého partnera či partnerky atraktivněji? Máme pro vás jednoduché řešení. Ano, hádáte správně, zavolejte je na společné cvičení. To vyvolává příznaky jako zpocené ruce, zvýšený pulz nebo lapání po dechu, které můžou – za určitých podmínek – způsobovat romantickou přitažlivost.

4) Lehčí dosahování fitness cílů
Společné sdílení fitness cílů s partnerem a vzájemná podpora zvyšuje podle studie z roku 2013 šanci na jejich dosažení. Podle ní sledovaní muži vykonávali mnohem více fyzické aktivity, když je v tom podporovala manželka.

5) Emoční pouto
Zvedáte se svým partnerem činky ve stejném rytmu, máte stejnou kadenci při běhu, nebo si podáváte medicinbal? Když sladíte své pohyby, vytváří se neverbální souhra (napodobování), která pomáhá přiblížit se svému partnerovi taky emočně. Vytváří se pouto, které prospívá i vašemu zdraví a celkové spokojenosti.

Tak na co ještě čekáte? Honem vezměte telefon a zarezervujte mu ve vaším oblíbeném fitness permici. Nám se to taky osvědčilo 🙂

Cvičení ve dvou

A co vy? Máte s cvičením ve dvojici taky své zkušenosti? Dejte nám vědět 🙂

Zdroj: Psychology Today


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nikdo nemá rád spam. Proto pro vás máme malé ověření. *